Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

«Прозорро.Продажі» запустили модуль аналітики з ключовими показниками за земельними аукціонами

Дата: 28.01.2022 14:15
Кількість переглядів: 243

   «Прозорро.Продажі» розробили та запустили окремий відкритий модуль аналітики з ключовими показниками за земельними аукціонами, який відтепер доступний за посиланням.

   Відтепер вся інформація за кожним з аукціонів – у відкритому доступі в загальному модулі аналітики.

   Модуль аналітики за земельними торгами включає шість вкладок, кожна з яких містить інформацію про земельні торги в певному розрізі.

   Фільтри у кожній із них дозволяють обрати необхідний для аналізу період (місяць, квартал, рік) чи тип даних (стартова вартість, дохід, кількість гектарів тощо).

   Відкриті дані у модулі аналітики дозволяють відстежувати та порівнювати за періодами кількість оголошених і проведених земельних аукціонів, площу виставлених у системі ділянок, хто саме оголошує торги та скільки учасників за яку з ділянок змагалися. Також доступна інформація про те, які суми організатори заробили до бюджетів різних рівнів за підсумками успішних аукціонів. 

   Модуль аналітики дозволяє аналізувати торги за типом продажу/оренди, типом власності ділянок, а також бачити статистику як по всій Україні, так і за кожним регіоном окремо.

   Усі дані можна переглядати як безпосередньо у модулі аналітики, так й експортувати в Exel.

   «Прозорро.Продажі» активно користуються не лише державні органи влади, але й приватні особи-організатори, адже вона гарантує повну безпеку, захищеність даних, прозорість, плюс це очевидно вигідний фінансовий інструмент. Так, у середньому зростання ціни за результатами земельних торгів становить понад 200 %, але за с/г землями цей показник сягає 437 %. А в деяких регіонах він може дорівнювати і 1000 %», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

   «Земельні аукціони в державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» працюють із жовтня 2021 року. Це дуже популярний напрям – станом на другу половину січня в системі вже оголошено понад 3,1 тисячі торгів. Ринок землі й, зокрема, земельні аукціони викликають неабиякий інтерес в учасників ринку, у громадськості та журналістів. Окремий модуль дозволить усім зацікавленим бачити повну аналітику за аукціонами і краще розуміти тренди на ринку», – пояснює перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак.

   Нагадаємо, 5 жовтня 2021 року набула чинності урядова постанова (№1013), яка запустила ринок оренди та продажу державної та комунальної землі через систему «Прозорро.Продажі».

   Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі», яку адмініструє однойменне держпідприємство, гарантує безпечність торгів, неможливість втручання в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні. Оголосити аукціон та/або взяти у ньому участь можна, звернувшись до акредитованих у системі «Прозорро.Продажі» майданчиків, перелік яких доступний на сайті prozorro.sale.

   Відеоінструкція про те, як аналізувати земельні аукціони в державній електронній системі Прозорро.Продажі: https://youtu.be/vE_Jnj_cnLQ.

                                                                                                      Міністерство аграрної політики та продовольства України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь