Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

Михайло Федоров разом з операторами перевірив якість 4G на дорогах: результати поїздки

Дата: 01.02.2022 09:01
Кількість переглядів: 258

   Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та представники двох найбільших операторів України, Київстар та Vodafone у межах робочої поїздки перевірили якість 4G на трасі Київ – Пирятин.

   Український державний центр радіочастот на спеціальному обладнанні провів тестування якості послуг під час поїздки. Найближчим часом вони будуть оброблені та оприлюднені.

  «Ще рік тому я, їдучи в Полтаву, не міг не те що проводити онлайн-дзвінок, але й навіть відправляти повідомлення в месенджерах. А зараз ми проводили зустрічі у Zoom, понад годину спілкувалися онлайн із громадянами та працювали на повну. Зв’язок зникав лише декілька разів. Це можна вважати прогресом, порівнюючи з минулим роком. Утім, ще є над чим працювати. Впевнений, що наша спільна робота з операторами дасть значні результати, і вже не буде проблем зі зв’язком у віддалених населених пунктах та під час подорожей Україною», – сказав Федоров.

  Федоров підкреслив, що нещодавно був ухвалений закон про регулятора, який буде контролювати виконання операторами зобов’язань. Це необхідно для того, щоб інформація про покриття населених пунктів і доріг збігалася з фактичними результатами, бо часто буває інакше.

  Також міністр додав, що команда Мінцифри, Держспецзв’язку та оператори напрацювали певне бачення, як покрити 4G залізничні шляхи. Для цього треба запропонувати зміни до бюджету, які допоможуть сфокусуватися на будівництві базових станцій та розгалуженні покриття.

   Два оператори, Київстар та Vodafone, достроково у 2021 році покрили чотири міжнародні траси якісним зв?язком 4G: Київ – Львів, Київ – Одеса, Київ – Харків та Київ – Дніпро. До кінця 2022 року оператори мають покрити всі міжнародні шляхи в Україні якісним 4G.

  Нагадаємо, влітку 2020 року стартував проєкт LTE900. Відповідно до нього мобільні оператори покривають сільську місцевість та автомобільні шляхи до середини 2024 року. Унаслідок цього понад 2,7 млн українців отримали 4G вперше (у близько 8,2 тис. населених пунктах). Покращений 4G або нового оператора отримали 9,3 млн українців.

  Мінцифра стала першим міністерством, що комплексно підійшло до розв'язання питань із покриття інтернетом в Україні. Команда провела аудит стану інтернет-послуг України, підготувала дорожню карту, поставила конкретну ціль і систематично працює над її досягненням.

   Держспецзв’язку підтримала ініціативу Мінцифри з покриттям якісним мобільним зв?язком населених пунктів та автодоріг в Україні. Саме тому 20 вересня 2021 року Адміністрація Держспецзв?язку видала наказ «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку», який встановлює сучасні показники якості зв?язку.

                                                                                                                          Міністерство цифрової трансформації України

https://www.adm-pl.gov.ua/news/mihaylo-fedorov-razom-z-operatorami-pereviriv-yakist-4g-na-dorogah-rezultati-poyizdki


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь