Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

Майже 1000 українських шкіл вперше підключили в межах інтернет-субвенції

Дата: 03.02.2022 15:49
Кількість переглядів: 244

   Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров разом із командою проінспектував результати інтернет-субвенції під час робочого візиту до села Сасинівка, що розташоване в Пирятинській громаді на Полтавщині.

   Швидкісний інтернет у Сасинівці, де мешкає трохи більше як 500 людей, вперше з’явився завдяки проєкту Мінцифри «Інтернет-субвенція». Під'єднано шість соціальних закладів, серед яких школа, садочок та бібліотека. Перевірка показала, що доступ до інтернету швидкий та стабільний — у середньому 320 МБіт/с через Wi-Fi-мережу.

   «‎Проєкт активно реалізовується, підключаються села та об?єкти інфраструктури, які до цього ніколи не мали інтернету. Завдяки інтернету ми відкриваємо можливості для молоді. Майже 1000 українських шкіл вперше підключили в межах інтернет-субвенції. І тепер кожен школяр та житель села зможе знайти більше для навчання та розвитку. Зараз займаємося реформою уроків інформатики, щоб надати ще більше знань та інструментів для росту, і як результат — ще більше можливостей».– зазначив Федоров

   У межах субвенції минулого року для Пирятинської громади виділили 1 млн гривень для підключення 9 сіл. Керівництво дофінансувало проєкт із місцевого бюджету, тож їхня кількість зросла до 12. Таким чином понад 3 тисячі українців із цієї громади вперше зможуть провести оптичний інтернет у свої домівки.

   Загалом у рамках інтернет-субвенції було під'єднано понад 2900 сіл, 6500 соцоб’єктів, серед яких – 930 шкіл. Це можливість для дітей та вчителів здобувати знання та можливості, а не тільки обмежуватися підручниками, які доступні в селі чи громаді. Також він дає змогу забезпечити навчальний процес під час карантину.

   Цього року проєкт продовжиться. Будуть оголошені нові тендери на підключення сіл. Це допоможе якомога швидше досягти однієї з головних цілей Мінцифри – надати 95% населення доступ до швидкісного інтернету.             Також учора в межах робочої поїздки команда Мінцифри перевіряла якість мобільного зв’язку на трасі Київ-Пирятин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь