Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

Звітна сесія Миргородської районної ради

Дата: 15.02.2023 08:09
Кількість переглядів: 74

   На п’ятнадцятій сесії, яка відбулася 10-го лютого, підбили підсумки роботи ради та депутатського корпусу за другий рік каденції. Традиційно на Президії за участі голів постійних комісій та голів фракцій затвердили порядок денний сесії, за яким власне і працювали на пленарному засіданні. Головувала на Президії та пленарному засіданні сесії голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

   Перед початком засідання сесії Наталія Олексіївна разом із начальником Миргородської районної військової адміністрації Віталієм Дяківничем вручила почесну грамоту районної ради та військової адміністрації колегам-депутатам, які займаються волонтерською діяльністю Івану Чишко, а Володимиру Рудяку – грамоту Української асоціації районних та обласних рад. При цьому щиро подякувала нагородженим за небайдужість, активну громадянську позицію та невтомну працю на благо жителів великої Миргородщини.

  Подяку за активну підтримку, плідну співпрацю та дієву взаємодію з поліцією Полтавщини в умовах військового стану за підписом Начальника ГУНП в Полтавській області Євгена Рогачова отримав начальник Миргородської РВА Віталій Дяківнич.

  Хвилиною тиші всі присутні вшанували світлу пам'ять загиблих за Україну, синів та дочок Миргородської землі, які поклали свої життя на вівтар незалежності та цілісності України.

 Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Першим питанням заслухали та затвердили звіт про виконання районного бюджету Миргородського району за 2022 рік. За словами доповідача, начальника відділу фінансів Миргородської РВА Марини Синяговської, районний бюджет за 2022 рік виконаний по доходах загального та спеціального фонду на 104%. Видатки по загальному та спеціальному фонду за минулий рік становили 98, 3%.

  Доповідала Марина Борисівна і по наступним питанням: перерахування залишків коштів спеціального фонду до загального фонду районного бюджету Миргородського району, внесення змін до показників районного бюджету Миргородського району на 2023 рік, а також про затвердження розпоряджень голови Миргородської РВА, прийнятих у міжсесійний період щодо використання коштів районного бюджету. Дані проекти рішень депутати прийняли одноголосно.

  Своїми рішеннями народні обранці внесли зміни до рішення районної ради від 17.12.2021 №25 "Про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Травневе Комишнянської селищної територіальної громади Миргородського району Полтавської області", а також погодили продовження договору відповідального зберігання автомобіля CITROEN Space Tourer з правом користування. По цим питанням доповідали керуючий справами виконавчого апарату Миргородської районної ради Андрій Ємець та начальник відділу інфраструктури, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та екології Миргородської РВА Віктор Завгородній відповідно.

  Далі звітувалися про роботу постійних депутатських комісій. Аналітичну інформацію про роботу комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, впровадження цифрових технологій надала голова комісії Ольга Моргун. Щорічний звіт голови постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності депутатів, забезпечення законності, правопорядку та протидії корупції озвучив голова комісії Володимир Цибенко; звіт голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, просторового планування, містобудування, комунальних ресурсів, розвитку сільських територій, земельних ресурсів - заступник голови комісії Іван Чишко; звіт голови постійної комісії з питань бюджету, економіко-інвестиційного планування, підприємництва, промисловості та охорони довкілля – голова комісії Оксана Кулик; звіт голови постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров'я, материнства та дитинства – голова комісії Олександр Фошин.

  Детально про роботу Миргородської районної ради у 2022 році доповідала голова райради Наталія Гирка. Наталія Олексіївна розповідала про напрацювання та виконання запланованого у минулому році. Використовуючи візуальну презентацію на екрані, вона покроково зупинилася на тих напрямках діяльності, які виконувалися виконавчим апаратом протягом року. Це, зокрема, забезпечення виконання районного бюджету та профільних програм, співпраця з громадами, обласною радою, налагодження партнерських відносин із донорами, організація та належне проведення численних благодійних акцій, надання допомоги тим, хто її потребував, участь у громадському житті та багато іншого.

  Акцентувала голова районної ради на тому, що вектор роботи у період військового стану змістився на гуманітарний та соціальний напрямок. А це передусім – надання допомоги тим, хто був змушений рятуватися від бойових дій та тимчасово проживає на Миргородщині; а також надання допомоги соціально вразливим категоріям населення нашого краю.

  «Цей рік був дуже непростим для усіх нас. Та незважаючи на всі труднощі та ризики військового стану, нам з вами вдавалося знаходити порозуміння та приймати рішення, які були на часі. Підсумовуючи роботу за звітний період, хочу подякувати всім депутатам районної ради восьмого скликання, керівництву районної військової адміністрації, сільським, селищним та міським головам Миргородського району, виконавчому апарату райради за роботу, за активну громадянську позицію та щоденну працю у наближення перемоги.» - відзначила Наталія Олексіївна.

  На п’ятнадцятій сесії було прийняте рішення про проведення звітів депутатів районної ради восьмого скликання, відповідно до якого вони мають прозвітуватися про свою роботу за минулий рік до 1 березня.

 Варто відзначити, що пленарне засідання 15-ї сесії районної ради відбулося в укритті, адже в Україні тривала масштабна повітряна тривога та масована ракетна атака. Попри усі труднощі та перешкоди, 32 депутати одноголосно ухвалили 13 рішень. Що іще раз доводить – українці - направду незламний та сильний народ, сила якого полягає в єдності.

Ольга ОШЕКА,

начальник відділу

організаційної та інформаційно-аналітичної роботи

Миргородської районної ради

ФОТО – ІЦ «Миргородщина»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь