Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

ПРОФІЛАКТИКА ГРВІ ТА ГРИПУ В ВЕСНЯНИЙ ПЕРІОД

Дата: 06.03.2023 15:02
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

   Багато людей помиляються, вважаючи, що грипом можна захворіти лише восени або зимою. Насправді саме навесні організм людини найбільш схильний до вірусних захворювань, оскільки у багатьох людей спостерігається стан авітамінозу. Саме тому навесні необхідно приділяти максимальну увагу профілактичним заходам.

     Профілактика - це кращий метод запобігання хворобі без збитку для здоров’я і гаманця! Всім відомо, яку утрату наносять організму всілякі віруси, і скільки грошей доводиться залишати в аптеках, скуповуючи ліки для лікування та швидкого видужання. Профілактика обходиться значно дешевше, незважаючи на свою простоту.

     Профілактика ГРВІ та грипу у весняний період полягає у виконанні наступних заходів:

   Слідкуйте за збалансованістю раціону. Перша зелень позначиться максимально благополучно на стані здоров’я.

  Пийте достатню кількість води - вона допомагає організму позбавитися від потрапляють в нього вірусів і нормалізує роботу всіх органів і систем.

  Часто провітрюйте кімнату.

  Якщо опалення ще не виключене, але на вулиці вже тепло, рекомендується користуватися зволожувачем повітря, обов’язковим є виконання гігієнічних процедур (миття рук).

 Промивання носа 2-3 рази в тиждень сольовим розчином.

  Полоскання горла.

  Прийом вітамінних препаратів.

  При необхідності прийом противірусних препаратів (наприклад Ергоферон) Але, крім цих загальноприйнятих процедур, поняття грип та профілактика (детальніше тут написано) в більшості випадків асоціюється ще й з прийомом противірусних препаратів комбінованої дії, які стимулюють вироблення інтерферону на природному рівні і надають тим самим солідну підтримку імунітету і організму в пік вірусної активності.

   Противірусні препарати нерідко використовуються як метод екстреної профілактики ГРВІ та грипу, коли людина перебувала в контакті з інфікованим пацієнтом з вірусом грипу. Прийом перших ударних доз противірусних та імуностимулюючих засобів дозволяє створити надійний бар’єр для вірусів ще на етапі їх активізації, тим самим запобігаючи хвороба або її розвиток.

  І пам’ятайте, навіть якщо ви все одно заразитеся грипом, профілактичні заходи допоможуть організму краще перенести захворювання, так і сама хвороба протікає в цьому випадку набагато легше.

  Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь