Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

ПРОФІЛАКТИКА ГРВІ ТА ГРИПУ В ВЕСНЯНИЙ ПЕРІОД

Дата: 06.03.2023 15:02
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

   Багато людей помиляються, вважаючи, що грипом можна захворіти лише восени або зимою. Насправді саме навесні організм людини найбільш схильний до вірусних захворювань, оскільки у багатьох людей спостерігається стан авітамінозу. Саме тому навесні необхідно приділяти максимальну увагу профілактичним заходам.

     Профілактика - це кращий метод запобігання хворобі без збитку для здоров’я і гаманця! Всім відомо, яку утрату наносять організму всілякі віруси, і скільки грошей доводиться залишати в аптеках, скуповуючи ліки для лікування та швидкого видужання. Профілактика обходиться значно дешевше, незважаючи на свою простоту.

     Профілактика ГРВІ та грипу у весняний період полягає у виконанні наступних заходів:

   Слідкуйте за збалансованістю раціону. Перша зелень позначиться максимально благополучно на стані здоров’я.

  Пийте достатню кількість води - вона допомагає організму позбавитися від потрапляють в нього вірусів і нормалізує роботу всіх органів і систем.

  Часто провітрюйте кімнату.

  Якщо опалення ще не виключене, але на вулиці вже тепло, рекомендується користуватися зволожувачем повітря, обов’язковим є виконання гігієнічних процедур (миття рук).

 Промивання носа 2-3 рази в тиждень сольовим розчином.

  Полоскання горла.

  Прийом вітамінних препаратів.

  При необхідності прийом противірусних препаратів (наприклад Ергоферон) Але, крім цих загальноприйнятих процедур, поняття грип та профілактика (детальніше тут написано) в більшості випадків асоціюється ще й з прийомом противірусних препаратів комбінованої дії, які стимулюють вироблення інтерферону на природному рівні і надають тим самим солідну підтримку імунітету і організму в пік вірусної активності.

   Противірусні препарати нерідко використовуються як метод екстреної профілактики ГРВІ та грипу, коли людина перебувала в контакті з інфікованим пацієнтом з вірусом грипу. Прийом перших ударних доз противірусних та імуностимулюючих засобів дозволяє створити надійний бар’єр для вірусів ще на етапі їх активізації, тим самим запобігаючи хвороба або її розвиток.

  І пам’ятайте, навіть якщо ви все одно заразитеся грипом, профілактичні заходи допоможуть організму краще перенести захворювання, так і сама хвороба протікає в цьому випадку набагато легше.

  Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь