Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

Увага ! Миргородське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує! Про заборону вилову риби з 1 квітня 2023 року.

Дата: 07.04.2023 08:46
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

   

   З 1 квітня в області діє нерестова заборона на вилов риби!

  Нерест риби – це особливий та вкрай важливий період у житті водних мешканців. Це період розмноження риб. Тому для створення сприятливих умов нересту водних біоресурсів щороку встановлюється весняно – літня заборона вилову риби. Заборона на рибалку у 2023 році несе в собі важливу мету – збереження у зимовий період водних ресурсів. Згідно з Держрибагенством, існують місця та водойми, де не можна у жодному разі ловити рибу. Зимові ями, прибережні смуги, це зони, де активно проводиться нерест, їх визначають відповідні органи, і саме там заборонено займатися риболовлею. Місця нересту щорічно змінюються, і їх позначають на інтерактивних картах, які можна завантажити та моніторити інформацію про місця, де дозволено здійснювати риболовлю протягом року, та де не можна, через проведення нересту. Весняна нерестова заборона в Україні поширюється на лов риби з човна, використання остроги, буйка, павука, лов за допомогою струму, лов на електровудки. Також слід врахувати, що заборона поширюється на вилов видів риби, яких занесено до Червоної книги, за таким порушенням слідує штраф. Заборонено також ловити рибу із застосуванням вибухових, отруйних речовин, вогнепальної зброї, колючих предметів. У період нересту заборонено вилов водних біоресурсів на нерестовищах, у тому числі з берега.

  За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

  Термін заборони для любительського і спортивного рибальства:

- з 1 квітня по 9 червня – на Кременчуцькому та Ка`янському водосховищі;

- з 1 квітня по 30 червня – у корінних водах річок;

- з 1 квітня по 30 червня – у придаткових водах.

  Під час нересту дозволено: вилов одній особі за добу 3 кг+1 риби гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом із однією штучною приманкою з берега на ділянках,на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно – літньої заборони.

  Будьте відповідальними!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь