Комишнянська громада

Полтавська область, Миргородський район

Скасувати належного користувача відтепер можна в Дії

Дата: 26.04.2023 16:42
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

   З 25 квітня в застосунку Дія стала доступна послуга скасування належного користувача. Дотепер його можна було скасувати під час особистого звернення до сервісного центру МВС або ж в Електронному кабінеті водія. Начальник миргородського сервісного центру МВС Володимир Кальченко пояснив алгоритм, за яким можна скористатися цією послугою:

  «Спочатку потрібно авторизуватися в Дії, обрати розділ «Послуги», далі – «Шеринг авто» та натиснути «Скасувати шеринг». Потім – перевірити сформовану заяву про скасування та підписати її.

  Після накладення цифрового підпису, заявка опрацьовується сервісом автоматично і протягом кількох хвилин свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу зникає з Дії належного користувача та він отримує сповіщення про те, що більше не може користуватись авто на законних підставах».

  За словами Володимира Кальченка, належний користувач також може ініціювати скасування за наступним алгоритмом:

• авторизуватися в Дії;

• обрати Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і натиснути «Меню»;

• вибрати «Відмовитися від користування авто» — «Почати»;

• пошерити сформований екран із запитом власнику для підтвердження.

  Після цього власник має підтвердити запит, переглянути та підписати заяву. Розгляд заяви відбувається автоматично і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу зникає з Дії належного користувача. Обидва отримують сповіщення про успішне скасування послуги шерингу. 

 Володимир Кальченко нагадав, що послуга призначення належного користувача актуальна для тих автовласників, чиїми автівками користуються інші особи. Призначивши належного користувача, власник транспортного засобу не отримуватиме штрафів за правопорушення, адже відповідальність нестиме той, хто був за кермом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь